Z VAMI VSAK DAN
14.00 - 18.00
2024-08-05 06:00:29 | R.K.

Gremo v hribe – na Uršljo goro!

Sodeluj v nagradni igri 0,0% blefa in si priigraj privlačno nagrado Pivovarne Laško še pred petim vzponom 10. avgusta!

Sodelujte v nagradni igri 0,0 % blefa in se potegujte za darilni paket Laško! Foto: RA

Za nami sta že dve tretjini dogodkov letošnje akcije »Laško Gremo v hribe«, ki prinaša še več zabave, pustolovščin in nepozabnih trenutkov na slovenskih vrhovih. Akcija, s katero ljubitelji narave skupaj odkrivamo čudovite kotičke naše domovine, je znova polna hoje, druženja, presenečenj in pa tudi lepih nagrad! Na Aktualu namreč to hribovsko vzdušje spremljamo z nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za lepo nagrado!

V nagradno igro smo vpletli kar slovenske estradnike, športnike, slovenske legende in druge goste, s katerimi se bomo družili in zabavali na letošnjih vrhovih. Po uspešnih pohodih na Janče, Boč, Nanos in Šmohor bo naša peta in s tem predzadnja destinacija Dom na Uršlji gori, do katerega se povzpnemo v soboto, 10. avgusta.

Tudi v tem tednu pohoda, torej od ponedeljka, 5. 8. do petka, 9. 8., bomo na naših družbenih omrežjih in v tem članku vsak dan objavili kratek intervju z enim od glasbenih, športnih in drugih gostov, ki pa mu bo manjkal odgovor na zadnje vprašanje. Vaša naloga bo, da ga uganete!

Da naloga ne bo pretežka, boste imeli na voljo tri možnosti, svoje odgovore pa nam zapišite v komentar pod objavo oziroma prek SMS sporočila z vsebino »GREMO V HRIBE A, B ali C« na telefonsko številko 041 309 300.

Pravilni odgovor: C  ( petkov nagrajenec: Darinka L.)

Ponedeljek, 5. 8. 2024: Marko Vozelj z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: C (Ponedeljkov nagrajenec: Dragica V.)

Torek, 6. 8. 2024: Alya z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: C (Torkov nagrajenec: Matej J.)

Sreda, 7. 8. 2024: Ansambel Juhej z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: C (Sredin nagrajenec: Frančiška G.)

Četrtek, 8. 8. 2024: Klemen Bunderla in Martina Švab z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: C (Četrtkov nagrajenec: Jasmina Š.)

Vsak dan bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali nekoga s pravilnim odgovorom, ki bo prejel darilni paket Laško (1x kupon za hribovsko malico, 1x kupon za pijačo na vrhu hriba, 1x večnamensko športno ruto Laško, 1x plato Laško 0,0 in 1x plato Laško Malt 0,0. (Nagrado prevzamete na sedežu Radia Celje, na naslovu Prešernova ulica 19-3000 Celje)

gremo-v-hribe, pivovarna-laško, radio-aktual
Saša Lendero je kljub peklenskim temperaturam rekordno množico na Šmohorju navdušila z izjemnim nastopom!
Sviglo Production

V soboto, 25. maja, smo se povzpeli do Planinskega doma na Jančah

Prva destinacija 15. sezone je bilPlaninski dom na Jančah, s svojimi 792 metri nadmorske višine lep uvod v letošnjo hribovsko pravljico. Z odlično glasbo so nas razvajali Špela Grošelj, Miran Rudan in Ansambel Pogum, ki so s tremi vrhunskimi nastopi poskrbeli za ples in nepozabno zabavo.

Na Janče se je z nami podal tudi legendarni slovenski košarkar Dušan Hauptman, ki ga je pred planinskim domom pozdravil mladinski pogon lokalnega KK Janče in predstavniki KZS, na čelu z zlatim reprezentantom iz Carigrada 2017 Gašperjem Vidmarjem. Kot predstavnik OKS in član Zlatorogove športne družine je bil z nami še najmlajši olimpijec iz Pekinga, biatlonec Lovro Planko.

8. junija smo premagali Boč!

V soboto, 8. junija, nas je pot ponesla na Boč, kjer je odlična slovenska glasba poskrbela, da so hribolazci svojo preostalo energijo porabili s plesom. Zaigrali so nam Natalija Verboten, ki je publiko znova razmigala z značilnim »vlakcem«, energični duo SKaTER je poskrbel za pravo hribovsko zabavo, imeli pa smo privilegij v živo slišati najnovejšo pesem Ansambla Petan z naslovom Taboljša tamlada, kot posebno presenečenje pa še skupni prvenec aktualovcev Klemna Bunderle in letošnje fatalke Martine Švab Bodi ob meni.

Na Boč se je z nami podal legendarni slovenski alpinist, planinski vodnik, gorski reševalec in pisatelj Viki Grošelj, ki ga do gora veže neizmerna ljubezen. Je namreč Slovenec, ki je preplezal največ osemtisočakov, prav tako pa se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov! Pridružil pa se nam je tudi Lan Vidmar, branilec Nogometnega kluba Maribor.

22. junija smo na Nanosu priredili največjo hribovsko zabavo dotlej!

soboto, 22. 6., smo se povzpeli na čudovito, s soncem obdano kraško planoto Nanos.Pred Vojkovo kočo se je zbrala zares ogromna množica ljubiteljev narave, hribov in dobre slovenske glasbe, ki so jo s svojo energijo še dodatno dvignili kar štirje izjemni nastopi  Ansambla Viharnik, Tjaše Božič, Rebeke Dremelj in Vilija Resnika.

Kot Laško Legenda se nam je pridružil legendarni športni komentator Andrej Stare, manjkali pa niso niti športni gostje, ki so poleg Zlatorogove športne družine zastopali še Rokometno zvezo Slovenije in Rokometni klub Celje Pivovarna Laško.

Poleg pogleda na čudovito Vipavsko dolino pa je bil krasen tudi pogled na parkirišče pod Vojkovo kočo, ki je kljub izjemni udeležbi ostalo skoraj prazno.

V soboto, 13. julija, smo pod žgočim poletnim soncem osvojili rekordni Šmohor!

Točnona sredini letošnje sezone smo se tradicionalno vrnili v Savinjsko, kjer smo kljub peklenski vročini na tudi letos rekordnem Šmohorju znova dokazali, da smo srčni hribovci, čudoviti vrhovi in odlična slovenska glasba najboljši recept za nepozabno zabavo.

gremo-v-hribe, pivovarna-laško, radio-aktual
Dejan Dogaja Band je z energičnim nastopom na noge dvignil vse obiskovalce.
Sviglo Production

Po težko zasluženi osvežitvi z zlato hmeljevo kapljico pa so za nov dvig temperature poskrbeliSaša Lendero, Dejan Dogaja Bandin Gadi, ki so skupaj z nastopomKlemna BunderleinMartine Švabdo konca razvneli občinstvo.

Zlatorogovo športno družino so na Šmohorju zastopali smučarska skakalca Žiga Jelar in Žak Mogel, nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik ter deskar na snegu, olimpijec Rok Marguč, posebno odlikovanje Laško legenda pa je na domačem hribu prejel legendarni laški pivovar in predsednik Društva Laških pivovarjev Matjaž Guček.

10. avgusta nas do zabave pri Domu na Uršlji gori čaka največji letošnji vzpon

Predzadnja letošnja hribovska zabava bo odmevala tako v Slovenj Gradcu kot tudi v Črni na Koroškem, saj nas v soboto, 10. avgusta, pot vodi na Uršljo goro, ki se mogočno vzpenja nad obema krajema. Ta najvzhodnejši karavanški vrh s svojimi 1699 metri nadmorske višine predstavlja najvišji vzpon letošnje sezone, ki pa bo kljub temu pod zagnanimi gojzarji neutrudnih pohodnikov nedvomno »padel« kot za šalo.

Tudi Uršlja Gora bo postregla z izjemnim glasbenim repertoarjem, saj nam bodo na najvišji letošnji hribovski zabavi zaigrali Alya, Marko Vozelj in Ansambel Juhej,že tako bogat glasbeni program pa bosta z nastopom še popestrila Klemen Bunderla in Martina Švab! Obiskovalce bosta znova ogrela Aktualova Galama in Petkova pumpa, manjkalo pa ne bo niti zabavnih animacij, dobre hrane in osvežilne pijače, za katero bo poskrbela Pivovarna Laško. Družili pa se bomo lahko še zmaratonskim plavalcem, večkratnim Guinnessovim, svetovnim in evropskim rekorderjem, dolenjskim Rambom Martinom Strelom, tokratnim prejemnikom priznanja Laško Legenda.

Več kot dovolj razlogov, da se nam v soboto, 10. avgusta pridružite na predzadnjem letošnjem dogodku Laško Gremo v hribe, ki bo med 9:30 in 14:00 potekal pred Domom na Uršlji gori.

GVH - Šmohor (209).jpg
V hribe se tudi letos vrača priljubljena pevka Alya, neusahljiv vir nalezljive pozitivne energije!
Sviglo Production

V hribe na zdrav in do narave prijazen način!

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-laško
Tudi na Šmohor se je velika večina obiskovalcev odpravila peš.
Sviglo Production

Dogodki Laško Gremo v hribe so osnovani na ideji in promociji pohodništva. Odvijajo se pred hribovskimi postojankami, ki ne zagotavljajo večjega števila parkirišč, zato vozila parkirajmo v dolini oz. na izhodiščnih točkah in se do prizorišča pred planinskim domom odpravimo peš, s kolesom ali na drug naravi in okolju prijazen način. Skupaj več kot 20 koncertov, ki si jih bomo v letošnji sezoni lahko ogledali v slovenskih hribih, je za obiskovalce povsem brezplačnih, vstopnino pa si prislužite z zdravo urico v gojzarjih ali kolesarskih čevljih ob premagovanju strmin, s čimer naredite uslugo tako svojemu zdravju kot tudi okolju. Saj veste – v hribih naj bodo elegantni vaši gibi, ne čevlji.

Laško Gremo v hribe – program letošnje, že 15. sezone

Po štirih osvojenih hribih nas pred vrhuncem letošnje kampanje v Planici loči le še pohod na Uršljo goro, kjer nas bodo znova spremljali slovenski estradniki in glasbeniki, ki bodo poskrbeli za odlično vzdušje.

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško-union, laško
15. sezona Laško Gremo v hribe bo LEGENDARNA!
Gremo v hribe

Laško Legende in legendarne slovenske znamke

Poleg izjemnih glasbenih izvajalcev bodo pod okriljem legendarne znamke Laško letos v hribih z nami tudi mnoge slovenske legende z različnih področij delovanja, ki so nam Slovencem s svojim ustvarjanjem in udejstvovanjem pustile trajen in neizbrisen pečat, za kar se jim bomo na vrhu hriba skupaj družno zahvalili. Na Uršljo goro se bo tako z nami podal legendarni maratonski plavalec Martin Strel.

gremo-v-hribe, pivovarna-laško, radio-aktual
Iz vode v hribe – na Uršlji gori bo z nami tudi maratonski plavalec Martin Strel
Martin Strel Facebook

V hribih tudi letos ne manjkajo legendarne pumparice, ki se jim je pridružil še unikaten kultni Alpinin gojzar Laško Gremo v hribe, pohodniki pa lahko na vrhu testirajo tudi Elanova nova, inovativna in okolju prijazna električna kolesa. 

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-laško
Par ekskluzivnih Alpininih gojzarjev Laško Gremo v hribe je na Šmohorju dobil novo lastnico
Sviglo Production

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-laško
Rudi Sieger se je tudi na Šmohor podal z vrhunskim Elanovim e-kolesom Mantis.
Sviglo Production

Skozi zabavo skrbimo tudi za naravo!

Gibanje Laško Gremo v hribe s seboj vseskozi nosi tudi poslanstvo trajnosti in družbene odgovornosti. V skrbi za ohranjanje narave neokrnjene tudi za naslednje rodove, so na vseh dogodkih že leta v uporabi posebni kozarci za večkratno uporabo iz recikliranih materialov, letos pa je na pobudo in pod okriljem Pivovarne Laško ter partnerjev v življenje stopil nov, edinstven naravovarstveni projekt Laško Bivak za bele vrhove. V letošnji sezoni tako v slovenskih hribih in dolinah zbiramo prazne pločevinke, recikliran aluminij pa bo nato prihodnje leto, ob 200-letnici Pivovarne Laško, uporabljen pri izdelavi in postavitvi treh novih bivakov v slovenskem visokogorju. Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. In vsaka pločevinka šteje!

Več o akciji si lahko preberete TUKAJ.

afa72970f4885ea5bb23b537dba4dd98.jpeg
Zbirali bomo pločevinke za postavitev treh bivakov v slovenskih gorah!
Pivovarna Laško

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-laško
Tudi na Šmohorju smo prazne pločevinke pridno metali na koš!
Sviglo Production

V hribe na potep z Leo

V letošnji sezoni se nam je v hribih pridružila tudi priljubljena voditeljica Lea Mederal Gams, ki jo hribolazci gotovo poznate iz oddaje "Potep z Leo" na Aktual TV in TV Veseljak Golica. Lea bo pred vsakim pohodom povabila enega od estradnikov, ki bodo nastopali na naših vrhovih, da se ji pridruži na poti do nove točke. Njene oddaje bodo tako vedno polne zanimivih posameznikov in zgodb iz zaodrja njihovih življenj.

Lea in Alya_Uršlja gora.jpg
V oddaji Potep z Leo in pri vzponu na Uršljo goro se je voditeljici na izvidnici pred sobotnim dogodkom pridružila pevka Alya.
Lea Mederal Gams

Z 12 žigi do laskavega naziva ambasador "Laško Gremo v hribe"!

Akcija "Laško Gremo v hribe" ponuja tudi izjemno priložnost, da postanete ambasador tega vseslovenskega gibanja. Ambasadorji gibanja Laško Gremo v hribe so za svoj trud pri premagovanju višinskih kilometrov skozi spomladansko-poletno sezono nagrajeni s čudovitimi razgledi in nepozabnimi izkušnjami, poleg tega pa so na koncu deležni še praktičnih daril in drugih prednosti ter ugodnosti.

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-laško
Do popolnega kartončka manjkata le še dva žiga!
Sviglo Production

Lanski ambasadorji so na zaključnem dogodku poleg diplome in pohodniških palic dobili tudi priložnost ogleda uvodne tekme slovenskih košarkarjev na svetovnem prvenstvu kar s strehe planiškega nordijskega centra. Pivovarna Laško pa je zanje januarja letos v Laškem pripravila smeha, glasbe in dobre zabave poln ekskluziven dogodek, na katerem so prvi izvedeli za lokacije in nastopajoče v novi, 15. sezoni Laško Gremo v hribe.

Do tega laskavega naziva pridete tako, da zberete 12 žigov s slovenskih hribov – vsaj 5 z letošnjih dogodkov Laško Gremo v hribe, ostalih 7 pa poljubno s seznama vrhov Zlatorogove transverzale ponosa ali katerihkoli drugih slovenskih hribov.

Skupaj ustvarjamo nepozabne spomine

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-laško
Nasmejani ekipi Aktuala in Veseljaka že nabirata moči za pohod na Uršljo goro.
Sviglo Production

Pivovarna Laško skupaj z Aktualom in Veseljakom vabi, da se pridružite akciji "LaškoGremo v hribe" in doživite čarobnost slovenskih vrhov. Ne zamudite priložnosti postati del tega edinstvenega dogodka, ki povezuje ljudi, naravo in zabavo.